Zoeken
  • By Frederique

Top10 baby must haves ByFrederique

Wanneer je zwanger bent van de eerste ( en misschien ook bij een 2e? ) ga je op zoek naar de zogenaamde baby uitzetlijsten. Google er maar eens op en er gaat een hele nieuwe wereld voor je open, wát een business zeg die baby's. Maar wat heb je nou écht nodig naast de 'normale' spullen? Ik deel hierbij mijn persoonlijke musthaves.


De Baby uitzetlijsten zijn er zodat je ongeveer weet wat en hoeveel je precies in huis moet hebben voordat je kindje geboren wordt. Van rompertjes tot aan de box, alles staat erop. (Er zijn zooooooooveeeeeeel verschillende lijsten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Probeer zelf een beetje in te schatten wat en hoe, hoe moeilijk ook met die nesteldrang die door je lijf giert) Maar wat kan ik, als kersverse mama, nou echt mijn top10 musthaves noemen? Ik heb ze voor je verzameld en leg je per item uit waarom ik deze in mijn top 10 heb opgenomen. Een leuk detail; veel ervan staat NIET op de standaard uitzetlijsten maar in mijn ogen dus echt wel absolute musthaves!


1. Puckababy Newborn PIEP

De eerste keer wilde Tijn absoluut niet in dit slaapzakje, wat een strijd was het voor hem maar toen we ontdekte dat hij inbakeren toch wel erg fijn vindt hebben we de Puckababy opnieuw aangetrokken en nu slaapt hij er heerlijk in. Geen onrustige baby meer door maaiende armpjes maar een rustig mannetje in zijn lieve coconnetje.

Het is even een investering maar elke euro meer als waard!


2. KIPKEP Woller

Darmkrampjes, je ontkomt er niet aan maar wat is het zielig om je kleintje zoveel pijn te zien hebben :-( naast Cinababy druppeltjes van VSM werkt dit warmtekussentje ook heel goed bij krampjes. Ook vindt Tijn het lekker om door de warmte van de kipkep extra geborgenheid te voelen wanneer hij bijvoorbeeld in de box ligt.


3. Babybjorn wipper

Ik kreeg deze tip al dat ik zwanger was; de Babybjorn wipstoel.

Ergonomisch en onmisbaar! Wij gebruiken het stoeltje vaak als je even je handen vrij wilt hebben of puur voor het plezier van het wippertje, de beweging komt namelijk natuurlijk, zonder batterijen :-) en vindt Tijn heel fijn om even in te "chillen"


4. Princess digitale waterkoker.

Wát een uitkomst! Onze flessenwarmer verwarmde niet constant, ene keer wel andere keer niet, en met nachtvoedingen zit je daar echt niet op te wachten. Via Annic ten Duis haar vlogs kwam ik op deze waterkoker, in mum van tijd onze fles klaar en altijd op de juiste temperatuur.


5. voedingstorentje

Ik hou ervan om goed voorbereid te zijn, met alles in mijn leven dus ook met de flesjes voor Tijn hahah. Met dit torentje kan je vast de flesvoedingpoeder klaarzetten en of meenemen wanneer je uit huis gaat, ideaal!


6 Puckababy newborn Gogo

Omdat Tijn een winterbaby is en ik zeker wil zijn dat hij het niet koud heeft buiten, wikkel ik hem altijd lekker in deze mooie dikke teddy omslagdoek van Puckababy.

Heerlijk warm ook omdat zijn voetjes in de gesloten doek gaan, gegarandeerd warme voetjes dus ook. Normale omslagdoeken hebben geen gesloten onderkant waardoor je al snel weer ongewenst kou doorlaat.


7. Een babynestje

Hoe fijn is het voor Tijn om overdag een slaapje te doen in de box, dit doet hij dan ook in zijn nestje. Op die manier ligt hij geborgen in zijn nestje ipv los in de, voor hem, grote box. Ik heb zelf gekozen voor een nestje van Jollein. Puur om de prijs, er zijn er heel veel te koop met heel veel verschillende prijskaartjes maar het moet wel leuk blijven.


8. Omslag rompers

De eerste keer je kindje aankleden is best eng vond ik, alles is zó klein en fragiel! Daarom was ik blij dat ik alle rompertjes voor Tijn met een overslagsluiting had gekocht zodat het aandoen een stuk makkelijker gaat en Tijn hier zo min mogelijk last van heeft. Ik koop deze bij de Zeeman en ben echt heel tevreden over de kwaliteit, ook na het wassen en drogen in de droger blijven ze mooi en zacht.


9. Voetenzak

Om er zeker van te zijn dat Tijn in de autostoel lekker warm zit heb ik de voetenzak met Teddy voering van Jollein gekocht, heerlijk dik en dus warm. Ik gebruik hem ook in de wagen als het echt koud is als een soort slaapzakje.


10. Hydrofiele doeken

Ik ben het met alle uitzetlijsten eens dat deze doeken een must zijn om te hebben, vooral de grotere maat gebruik ik veel voor Tijn. Ik bakerde hem ermee in, gebruik het als extra laagje in zijn badcape en rolde er rolletjes van voor in zijn bedje zodat hij, toen hij misselijk was, veilig op zijn zij kon slapen. Ook vind ik ze ideaal op zijn aankleedkussen zodat de hoes niet elke keer meteen in de was moet als er een ongelukje gebeurd.


(Geen van de genoemde producten is gesponsord of gratis verkregen)

0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken