Zoeken
  • By Frederique

Slapen in onze eigen gecreeerde hotelkamer.

Nog voor wij überhaupt de sleutel van ons nieuwe huis in handen hadden waren we het er al over eens dat wij van onze slaapkamer een luxe (hotel) suite wilde maken. Hierbij dachten wij aan een luxe groot bed met dikke dekens en veel kussens, donkere muren en rijke stoffen en materialen. Lees je mee hoe wij uiteindelijk onze droom slaapkamer hebben gecreëerd?


Allereerst zijn wij op zoek gegaan naar behang, ik wilde perse een behangen wand achter het bed. Het behang moest vooral niet te druk zijn maar wel opvallen; bij het Franse merk Elitis vonden wij hét perfecte behang; een donker behang wat pure luxe uitstraalt door de look and feel van vacht. Na het uitzoeken van het behang konden wij op kleuren jacht voor onze muren, deze wilde ik matching met het behang en dus gingen wij op zoek naar een donkere tint. We begonnen met zwart maar al snel werd duidelijk dat zwart wel erg zwart is en voor ons toch te donker.Via instagram volgde ik al heel lang Vestingh Paint and Craft en op een zaterdagmiddag zijn we de auto ingestapt op naar Bussum om daar hopelijk de juiste kleur te vinden.

De winkel heeft een walhalla aan kleuren, elke kleur is mogelijk en hun eigen label LAB ECO PAINT is zeer mooi en duidelijk uitgestald aan een grote wand met alle kleuren op staaltjes.Hierdoor viel ons oog gelijk op "Soft Black". Maar ook "Night sky" sprak ons aan. Doordat ik een staaltje mee had van ons gekozen Elitis behang konden we mooi alles naast elkaar leggen en een keuze maken. Maar de keuze was niet 1, 2, 3 gemaakt. Als we de wanden donker maken dan steekt een wit plafond zo af en als we het plafond ook donker hebben, dan zijn witte kozijnen ook geen gezicht... Gelukkig heb je bij Vestingh te maken met échte vakmensen en konden zij ons vele voorbeelden laten zien van wel of niet het plafond meenemen in de donkere kleur enz. Daarom besloten wij die middag om alles in een donkere tint te verven. Muren, plafonds, houtwerk, alles moest donker. We kregen handgeschilderde stalen mee naar huis van zowel Soft Black en Night Sky en na een paar dagen vergelijken en twijfelen is het "Night Sky no. 101 | Neutral Collection" geworden voor de wanden en plafonds.


En zo zie je hieronder hoe wij van een lichte kamer naar een donkere suite verhuisden.

"Om de slaapkamer de gewenste hotel sfeer te geven hebben we gekozen voor een hoge grote boxspring met daaraan een voeten bankje en matchende chaise longue"

De belangrijkste basis van onze slaapkamer was klaar, zelfs bij een lege kamer was het door de donkere kleuren warm en gezellig. Maar goed, op de grond hoeven we niet te slapen dus ons bed en meubels gingen de kamer in. Om de slaapkamer de gewenste hotel sfeer te geven hebben we gekozen voor een hoge grote boxspring met daaraan een voeten bankje en matchende chaise longue. Maar ook ons kantoor gedeelte in de slaapkamer heeft van dezelfde serie een bureaustoeltje. Door die eenheid creëer je rust en luxe. Ook het gebruik van extra dekens en kussens geven direct een warme luxe sfeer. De gouden accessoires en grote plant maakte het geheel helemaal af. Wij slapen elke nacht heerlijk in onze eigen gecreëerde hotelkamer. Het enige verschil met een echt hotel is dat ik zelf mijn bed elke ochtend weer moet opmaken met alle kussens en dekens :-) Maar dat doe ik met alle liefde want deze kamer is absoluut met stip favoriet.

Ik ben benieuwd wat jij van onze slaapkamer vindt! Laat het mij vooral weten!

Deze blog is in samenwerking met Vesting Paint and Craft


0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken