Zoeken
  • By Frederique

Questions By You, answers ByFrederique

Via Instagram stories hebben velen van jullie mij vragen gesteld die ik in deze blog heb verzameld en zal beantwoorden, er werden hele leuke vragen gesteld dus het was een feestje ze te beantwoorden, ik hoop het lezen ervan ook!


1. Ben je in Haarlem geboren en zou je altijd blijven wonen waar je nu woont of misschien groter?

Ik ben 32 jaar geleden geboren in Haarlem inderdaad, opgegroeid in Heemstede en daarna terug gegaan naar Haarlem. Ik woon nu, samen met mijn man (en onze eerste kindje is onderweg) in een heerlijk appartement met 2 ruime slaapkamers en een grote tuin aan het Spaarne maar uiteindelijk wil ik wel voor een grote mensen huis gaan met toch meer ruimte. De vraag is alleen of dat nog in Haarlem zal zijn. Een soort woonboerderij met een geitje en ezeltje is een wens van ons beide en gaat lastig worden in de stad. Maar voorlopig wonen we hier heerlijk en wil ik ook nog niet weg.


2. Als je iets opnieuw zou kunnen doen in je huis, wat zou dat zijn?

Ik heb dit huis in 2009 alleen gekocht en toen groots laten verbouwen, eigenlijk is alleen de voorgevel blijven staan want er is aan de achterkant een grote aanbouw geplaatst, de indeling is totaal veranderd en werkelijk alles is vervangen in huis. Toen der tijd was ik niet zo'n keuken prinses en was koken meer een moetje waardoor ik de keuken een beetje weggestopt heb, als ik iets opnieuw mocht doen hier zou ik de keuken meer ruimte hebben gegeven, groter hebben gemaakt. Ik heb een prachtig groot 5 pits fornuis en veel opbergruimte maar qua vierkante meters is het smal, mijn man noemt het geregeld de kabouterkeuken....


3. Waar haal je de inspiratie vandaan?

De laatste 2 jaar ben ik meer en meer gaan veranderen in huis qua stijl en aankleding, eigenlijk is het begonnen door een weekendje weg samen met mijn man. We hadden een prachtige hotelsuitte in Hotel Terhills en die stijl vonden wij zo mooi dat we bij terugkomst thuis op zoek zijn gegaan naar accessoires en andere aankleding in die stijl. Ondertussen is het hier alweer een andere stijl geworden mede door andere hotels, restaurants en vooral Instagram heeft het laatste jaar veel invloed gehad op onze inrichting. Pinterest vind ik trouwens ook een heerlijk medium voor inspiratie, mijn bord "droomhuis" puilt uit!


4. Interior do's en dont's

Ik vind dat een lastige om te beantwoorden omdat interieur ook zo persoonlijk en smaakgevoelig is. Ik zou bijvoorbeeld zeggen bij dont's: van die spreuken ophangen als "In dit huis..." terwijl iemand anders dat misschien enorm mooi vindt. Maar goed ik zal een zo algemeen mogelijk antwoord proberen te geven.

Do's:

1.Blijf bij jezelf en jouw stijl, een wit interieur kan op bijvoorbeeld Instagram heel mooi zijn maar voor jou niet werken.

2.Combineer stoffen, texturen en materialen in 1 of 2 kleuren.

3.Vergeet niet dat je huis leefbaar moet blijven ipv een toonzaal (note to self soms)

Dont's:

1.Jezelf inhouden! Durf eens gek te doen met bijv kleur, bevalt het niet is het zo overgeschilderd of omgeruild in de winkel.

2.Geen plan hebben, of geen vaste stijl hebben. Hierdoor creëer je snel een "bij elkaar geraapt zooitje"

3.Doorslaan in trends, hou het bijvoorbeeld bij a touch of gold ipv je huis 1 grote kerstbal te doen lijken met té veel gouden accessoires.5. Wat is jouw interieur blunder?

Als ik naar oude foto's kijk van hoe het er hier afgelopen jaren uitgezien heeft zou er heel veel in de categorie blunder vallen, ik denk vaak 'What was I thinking'. Voor nu denk ik dat ik soms te impulsief ben en te snel spullen koop die achteraf toch niet zo goed in onze stijl passen. Valt eigenlijk nog best wel mee toch? Echt mega blunders heb ik eigenlijk niet gemaakt vind ik zelf.


6. Heb je een design achtergrond?

Nee, ik heb helemaal geen achtergrond in die richting, ik doe maar wat! Als kind en puber was ik wel altijd al bezig met het veranderen en aankleden van mijn kamer in mijn ouderlijk huis. Zo maakte ik bijvoorbeeld van pakpapier behang, naaide ik mijn eigen kussen sloopjes en had mijn kamer elke week wel een nieuwe look. Ook daarna ben ik altijd bezig gebleven met inrichting enz gewoon omdat ik het heel leuk vind.


7. Wat zou je nog willen leren?

De Spaanse taal! En dat heeft dus helemaal niks met interieur te maken maar is wel echt iets wat ik zeker nog wil leren, zeg het alleen al minimaal 10 jaar en kom nog steeds niet verder als 'Hola Senorita' en 'La cuenta por favor'.


8. Hoe maak jij je foto's voor je feed?

Tot nu toe altijd met mijn IphoneX en 9 van de 10 foto's gaan daarna totaal onbewerkt mijn feed op. Mijn man heeft een Canon camera waar ik toch eens mee wil gaan spelen om te kijken of ik met die camera bijvoorbeeld onze keuken (na opknapbeurt) wel mooi op de foto kan krijgen, de keuken is vrij donker waardoor ik die met mijn Iphone gewoon weg niet goed op beeld krijg en dus ook nooit post.


9. Hoe ben jij begonnen met Instagram?

Dat is afgelopen februari geweest dacht ik door een nieuw lampenvoetje, die vond ik zo mooi staan dat ik er een foto van maakte en die wel insta waardig vond en er naast mijn privé account een apart account voor aanmaakte. Zo ontstond ByFrederiqueinterior, ondertussen maak ik niet meer zulke foto's. Ik probeer geen kunstlicht te gebruiken en detail foto's doen het helaas niet zo goed op Instagram. Maar wist ik toen veel, ik deed maar wat, gebruikte zelfs #homesweethome haha.


10. Heb je een levensmotto of quote?

Niet echt meer eigenlijk, wel lang altijd vastgehouden aan het motto 'Wij komen er wel' dat was een motto met mijn beste vriendin omdat veel dingen vroeger bij andere altijd voor de wind gingen en wij overal voor moesten knokken. We bleven elkaar motiveren door te zeggen 'Wij komen er wel' en inderdaad dat is ons gelukt, we mogen echt niet klagen!

Beide goed terecht gekomen, we hebben prachtige gezinnen, zijn gelukkig én hebben heerlijke huisjes!


Dat waren ze, een selectie van alle vragen die jullie voor mij hadden, ik vond het heel leuk om ze te beantwoorden! Mocht je nu nog een vraag hebben.... shoot! Altijd leuk!

0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken