Zoeken
  • By Frederique

Ontdek mijn favoriete instragrammers! Deze week whisperingbold

Instagram hét medium om inspiratie op te doen, ouderwets naar binnen te gluren en andere interieur fans te leren kennen.

In dit terugkerende item lees je mijn eigen interviews met mijn favoriete instagrammers, deze feeds inspireren mij, maken mij dagelijks aan het lachen of zijn simpelweg te leuk om niet te volgen.


Pak een kop koffie, kruip lekker op de bank en lees mee!


Deze week is het de beurt aan:

whisperingbold
1. Vertel iets over jezelf zodat we je nog meer leren kennen.

Ik ben Marieke Rijksen, woon in hartje Haarlem in een prachtig oud herenhuis aan de gracht. Samen met mijn Australische gezin (man en 2 kids) ben ik iets meer dan twee jaar geleden terug naar Nederland verhuisd vanuit Sydney en na een poosje huren besloten we ons eigen huis te kopen. Na een grondige verbouwing van 5 maanden zijn we met Pasen dit jaar verhuisd naar ons paleisje. Ik werk free lance as project manager voor internationaal klinisch onderzoek, knap huizen op en ben gek op interior design. Ik heb een MSc in international marketing / business en een diploma in interior design dus in combinatie met mijn vastgoed hobby, mooie plaatjes schieten en interieur design kan ik me helemaal uitleven zowel in het ‘echte leven’ als op instagram.


2. Hoelang zit je al op instagram en wat deed je beslissen om daar je huis te delen?

Ik ‘zit’ pas op instagram sinds eind juni. Mijn Nederlandse vriendin Lisa in Sydney (@whiteandwander) probeerde me al tijden over te halen om instagram uit te proberen maar ik was bang dat ik het veel te leuk zou vinden. En ik ken mezelf dus goed want ben nu officieel verslaafd. Vorige projecten van mij waren al eens gebruikt voor een binnenkijker en ook nu vond men ons nieuwe huis mooi en werd me aangeraden er iets mee te doen. Dus ik dacht ik plaats een foto en zie wat er gebeurt. En nu zijn we dus een flink aantal volgers verder. Ik snapte echt helemaal niks van instagram in het begin, hash tags, waar vind ik dat commentaar terug, en waar vind ik wat? Maar begin er nu handiger in te worden!


3. Wat vindt je lastig van instagram en hoe pak je dat aan?

Het lastige is ook het leuke! Steeds weer een nieuwe creatieve foto te laten zien van uiteindelijk hetzelfde huis natuurlijk! Ik denk weleens: alweer die bank? Maar volgers blijven het mooi vinden. Dus probeer ik op een andere manier te stylen, of vanaf een andere hoek te fotograferen. Ik ben ook geen professionele fotograaf, neem al mijn fotootjes met mijn telefoon, zo spur of the moment. De ene keer is het een pracht shot, maar vaak ook helemaal niet! Je zou eens moeten zien hoeveel foto’s er in mijn ‘deleted’ album zitten.


4. Wat is volgens jou de beste manier om je instagram te laten groeien?

Wees jezelf en heb aandacht voor anderen. Buiten het feit dat je natuurlijk iets moois moet laten zien, kom je een heel eind met echte passie voor design, zowel in je eigen huis als in dat van anderen. Je moet het wel leuk vinden natuurlijk! Ook heb ik gemerkt dat overzichtsfoto’s het meest gewaardeerd worden. Dat vind ik soms wel jammer want ik vind prachtige close ups soms zo mooi! Ik kom nog maar net kijken natuurlijk dus kan zelf ook nog wel wat tips gebruiken!


5. Welke apps gebruik je voor Instagram? Denk hierbij aan fotobewerkingsapps enz.

Ik bewerk mijn foto’s gewoon met de telefoon app. Een beetje maar want je moet mijn huis nog wel herkennen natuurlijk. Mijn richtlijn is dat mijn foto eruit moet zien zoals ik het met mijn eigen ogen zie – want dan komt het echt goed over. Als ik een foto bewerkt heb, leg ik de telefoon even weg voordat ik post. Als ik er dan opnieuw naar kijk en hem nog steeds mooi vind, dan pas gebruik ik hem. Soms gebruik ik ‘unfold’ voor stories (maar alleen als ik echt een verhaal te vertellen heb zoals bijvoorbeeld mijn renovatie before & afters).


6. Waar haal jij je woon inspiratie vandaan?

Van de wereld om me heen! Ik heb veel gereisd, en heb vrienden over de hele wereld. Overal kijk ik binnen en sla ideeën in mezelf op. Ook geef ik nooit op. Als ik graag iets anders wil, maar niet zomaar naar de winkel kan om het te kopen, probeer ik een manier te vinden het toch voor elkaar te krijgen bijvoorbeeld door iets zelf te maken / op te knappen. Dat heeft toch mijn voorkeur, want dat geeft veel meer voldoening.


7. Wat is de grootste woonblunder die je ooit gemaakt hebt?

Ik had op marktplaats 6 prachtige vintage eettafelstoelen gekocht. Echt plaatjes, en ze stonden te gek bij mijn tafel. Maar… ze zaten voor geen meter. Van alles geprobeerd, zelfs nieuwe zitting eronder laten zetten, maar mocht niet baten. Niemand kon er lang op zitten. Dus heb ze maar weer weggedaan. Uiteindelijk dus veel te veel uitgegeven. Als ik nou gewoon even was gaan zitten bij de verkoper??? Doe ik dus nooit meer, online iets kopen waarbij comfort toch eigenlijk veel belangrijker is dan looks. Ben nu op zoek naar een nieuw bank en die zal ik dus ook nooit online meer bestellen. Tijdens de renovatie zijn er natuurlijk altijd dingetjes waarbij je denkt oeps… zo hadden we bijvoorbeeld een spotje in de douche geïnstalleerd maar niet goed rekening gehouden met de lengte van de regendouche. En nu zit die dus precies voor het licht! Uiteindelijk maar zo gehouden en ik doe maar net alsof het was om die regendouche in het zonnetje te zetten.


8. Wat is het meest dierbare wat er in je huis staat?

Wow, daar moet ik even over nadenken. Uiteindelijk zijn het natuurlijk maar ‘dingen’, kan niet opboksen tegen de liefde voor de mensen die er wonen! Dingen die niet zomaar te vervangen zijn en waar een persoonlijke betekenis achter zit, die zijn toch wel het belangrijkst. Mijn oma’s oude telefoon, vintage stoeltje van mijn moeder, dat soort dingen.


9. Wat staat er op jouw woon wensen lijst?

Nou nog steeds die nieuwe eettafelstoelen dus! Ik zou graag een leuke mix van stoelen willen, maar heb de juiste nog niet gevonden. Nog veel liever wil ik een nieuwe (hoek)bank. We hebben nu twee grote banken, maar die zijn eigenlijk een beetje te groot en lomp voor in ons nieuw huis. Past gewoon niet meer, plus een hoop loze ruimte in de hoek. Dus ben op zoek naar een heerlijke plofbank (zodra ik mijn man kan overhalen….)


10. Tot slot: wat zijn je favoriete woonwinkels, online en offline?

Ik vind homestock in Haarlem echt top – is ook veel te dicht bij mijn huis dus loop er zowat elke dag langs (en anders loop ik een ommetje). Ik ga ook regelmatig naar de Loods5 garage (outlet). Ik moet eerlijk zeggen dat in de ‘gewone’ Loods 5 er zoveel pracht is dat ik vaak beetje overdonderd ben door alle keuze! Maar ik koop niet vaak iets nieuw eigenlijk! Marktplaats is een favoriet om leuke dingen te vinden! En de kringloop natuurlijk. Ik heb meestal een beeld in mijn hoofd van wat ik zoek, en dan rust ik niet voordat ik het vind. En als het niet precies is wat ik zoek, probeer ik het te maken. Zo heb ik nu het idee om een kast te bouwen in mijn dochter’s kamer. Dan maak je toch net wat beter gebruik van de ruimte, als alles precies past. Maar dat is nog work-in-progress!


0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken