Zoeken
  • By Frederique

Ontdek mijn favoriete instragrammers! Deze week dutchguy84

Instagram hét medium om inspiratie op te doen, ouderwets naar binnen te gluren en andere interieur fans te leren kennen.

In dit terugkerende item lees je mijn eigen interviews met mijn favoriete instagrammers, deze feeds inspireren mij, maken mij dagelijks aan het lachen of zijn simpelweg te leuk om niet te volgen.


Pak een kop koffie, kruip lekker op de bank en lees mee!


Deze week is het de beurt aan:

Dutchguy841. Vertel iets over jezelf zodat we je nog meer leren kennen.

Hi! Even voorstellen: Mijn naam is Klaas Hogeweg, interieurontwerper en mede eigenaar van de webshop www.koyaliving.nl Ik woon sinds 5 jaar in het altijd mooie Den Bosch. Sinds 2 jaar woon ik in een herenhuis in het centrum van de stad, (samen met mijn mopshond Pug. Het is een woning van ongeveer 70m2 waar ik me helemaal kan uitleven op interieurgebied! Het pand heeft veel originele details waar ik op slag verliefd op werd. Als interieurliefhebber heb ik een passie voor mooie interieurobjecten en materialen. Ik ben gek op natuurlijke materialen en handgemaakte items, waarvan je kan zien dat er met liefde aan gewerkt is. Naast interieur is reizen ook echt een passie van me. Ik haal veel inspiratie uit het bezoeken van nieuwe landen en steden! Ik zie mijn huis als een soort reisverslag waar steeds weer een nieuwe pagina aan toegevoegd wordt! Leuke kleine souveniers geven een huis persoonlijkheid en ik moet me altijd inhouden om niet te veel woonaccessoires mee te nemen van een reis. 


2. Hoelang zit je al op instagram en wat deed je beslissen om daar je huis te delen?Ik heb al wel een aantal jaren instagram, maar ben pas sinds vorig jaar Oktober begonnen met mijn interieur instagram. Interieur is echt mijn passie en ik wilde dat met meer mensen delen! Ik had geen idee dat het zo groot zou worden (inmiddels al bijna 14.000 volgers!) maar dat maakt het alleen maar leuker. Ik heb al veel leuke mensen ontmoet via instagram en ook qua werk is het heel interessant. Ik vind het niet erg dat mensen mijn huis zien, natuurlijk laat ik niet alles zien. Maar ik vind het wel leuk om de volgers te laten zien hoe ik mijn huis inricht en wat de reden daar van is.


3. Wat vindt je lastig van instagram en hoe pak je dat aan?

Ik wil altijd graag dat mijn feed er mooi uitziet (qua kleuren maar ook met afwisselende foto's) ik ben daar echt een perfectionist in. Helaas kan je een geposte foto niet meer verschuiven op je feed.. dat is jammer! Dus ik heb een app waarmee je je foto's alvast kan "voorprogrammeren" zodat je vooraf al kunt zien hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.


4. Wat is volgens jou de beste manier om je instagram te laten groeien?

Ik denk dat je je instagram account alleen groot kan laten worden als je echt een passie hebt voor iets. Richt je op 1 onderwerp en zorg dat je een unieke stijl hebt zodat mensen dat beginnen te herkennen. Natuurlijk zijn er wel wat regels die je kan volgen om er voor te zorgen dat meer mensen je foto's zien bijvoorbeeld. (op de juiste tijdstippen posten, gebruik verschillende hashtags etc)


5. Welke apps gebruik je voor Instagram? Denk hierbij aan fotobewerkingsapps enz.

Ik bewerk mijn foto's eigenlijk niet, behalve heel soms iets aanpassen qua lichter of donkerder. Ik ben geen fan van filters. Ik hou van een natuurlijke look op mijn instagram.


6. Waar haal jij je woon inspiratie vandaan?

Ik haal echt overal en nergens inspiratie vandaan! Ik reis best wel veel en ik kan daardoor ook veel inspiratie uit andere culturen en landen halen. Laatst was ik bijvoorbeeld in Marrakech en dat heeft me weer zo veel interieur inspiratie gegeven! Uiteraard neem ik dan ook wat spulletjes mee voor mijn eigen huis😉


7. Wat is de grootste woonblunder die je ooit gemaakt hebt? Iets waar ik al heen snel spijt van had was het zwart verven van de keuken. Ik had het bij iemand op instagram gezien en vond het zo mooi dat ik het direct zelf ook ben gaan doen! Toen het eenmaal af was had ik er direct spijt van. Veel te donker voor de ruimte die ik heb. Toen ik na 2 dagen nog steeds niet kon wennen aan de donkere uitstraling van de keuken, ben ik naar de bouwmarkt gereden en heb ik hem die zelfde dag nog beige geverfd. Dat zou ik dus nooit meer doen haha.


8. Wat is het meest dierbare wat er in je huis staat?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken als ze mijn instagram zien, ben ik eigenlijk niet zo gehecht aan spullen. Natuurlijk vind ik het fijn om in een mooi huis te wonen en leuke spullen om me heen te hebben maar er zijn maar weinig spullen die ik echt nooit weg zou doen. 1 daarvan is het rotan stoeltje dat ik ooit van mijn oma heb gekregen. Het is een origineel stoeltje uit de jaren 60. Mijn oma heeft hem altijd in huis gehad en nu staat hij bij mij te pronken!


9. Wat staat er op jouw woon wensen lijst?

Op dit moment ben ik super blij met mijn huis, ik heb net een nieuwe hanglamp gekocht voor de woonkamer en nieuwe planten (ik ben heel slecht met planten). Al jaren staat er wel een vloerlamp op mijn lijstje. Ik heb alleen nog steeds geen perfecte lamp gevonden voor in mijn interieur. Tuinmeubels staan ook nog op die zelfde lijst! 


10. Tot slot: wat zijn je favoriete woonwinkels, online en offline?

Ik ben gek op woonwinkels en in iedere stad en land waar ik kom wil ik dan ook naar de interieur winkels toe! Mijn voorkeur gaat uit naar kleine zelfstandige winkels. Vaak zijn ze super creatief en maken echt prachtige winkels. Een paar adresjes waar ik graag naar binnen stap zijn: Oerwoud (den Bosch) Westside (den Bosch) Online moet ik natuurlijk mijn eigen webshop eerst noemen! www.koyaliving.nl maar andere geweldige webshops zijn: www.camelsandco.com en www.thesouks.nl


0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken