Zoeken
  • By Frederique

Ontdek mijn favoriete instragrammers! Deze week anne_kohnke

Instagram hét medium om inspiratie op te doen, ouderwets naar binnen te gluren en andere interieur fans te leren kennen.

In dit terugkerende item lees je mijn eigen interviews met mijn favoriete instagrammers, deze feeds inspireren mij, maken mij dagelijks aan het lachen of zijn simpelweg te leuk om niet te volgen.


Pak een kop koffie, kruip lekker op de bank en lees mee!


Deze week is het de beurt aan:

anne_kohnke1. Vertel iets over jezelf zodat we je nog meer leren kennen.

Dat is een lastige, ik deel al zoveel. Ik ben Anne, 28 kom uit Rijnsburg, toen verhuist naar Amstelveen naar Yoerian. Daar begon ik na een paar jaar met IG, en toen 4 jaar later kochten we ons huis in Woubrugge. Ik ben hooggevoelig en dat betekend voor mij, gevoelig, lief, sterk rechtvaardigheidsgevoel, onzeker, buitenbeentje en dan een beetje humor erdoor. Ik ben erg leergierig, als ik iets leuks zie, wil ik het zelf maken of leren of noem maar op. Dat zijn hele leuke handvaten in het leven en ik mag dan ook graag mensen helpen die iemand zoeken voor een bepaalde opdracht. Zo kun je mij altijd vragen om een logootje, online blogjes, tekening (bijv voor tattoos) een make upje of kapseltje, hulp met planten of kleine dingen in het huis. Ik vind het zo leuk om die dingen gewoon zelf te leren, vaak kom je daarmee ook weer leuke mensen of zelfs baantjes tegen. En zo stroom ik al jaren van de 1 in de andere baan. Het stylen van mijn interieur idemdito! Gewoon denken ik kan dat zelf ook.

En als ik t niet kan, kan yoer het zo is alles ontstaan denk ik.


2. Hoelang zit je al op instagram en wat deed je beslissen om daar je huis te delen?

Ik was een beetje eenzaam en ver van mijn familie ik was thuis steeds een beetje aan het opleuken met het weinige geld dat we hadden en had niemand om het resultaat mee te delen, dus ik besloot te gaan posten en praatte erg lang tegen lucht. En toen begonnen de volgers te komen. Ik begon denk ik 3 jaar geleden?

Eerst met make up foto's, pas later interieur!


3. Wat vindt je lastig van instagram en hoe pak je dat aan?

Het lastige vind ik dat je beloond wordt voor onnatuurlijk gedrag. Zoals elke dag op dezelfde tijdstippen posten, gedoe met hashtags (ik gebruik al een jaar dezelfde rij) want ik heb daar echt geen zin in. Als je actief bent bij andere dan kom jij omhoog, maar ik hou niet van geforceerd reageren of liken. En ik wil gewoon alles van iedereen die ik volg zien en niet alleen wat instagram denkt dat ik leuk vind! Het is een vicieuze cirkel waardoor grote accounts te groot worden en kleine accounts 0 kans hebben. Ik baal daar ook wel van aangezien ik lekker onderweg was tot de veranderingen, maar ja alles gebeurd met een reden! 


4. Wat is volgens jou de beste manier om je instagram te laten groeien?

Elke dag rond 8:00 en 18:00 posten, dat zo lang mogelijk volhouden, meteen reageren op mensen die bij je reageren onder je foto met lange zinnen, en heeeel veel bij andere reageren en liken etc. Maarja dat haalt het leuke er wel vanaf heh 😋 dus dat doe ik niet.

 

5. Welke apps gebruik je voor Instagram? Denk hierbij aan fotobewerkingsapps enz.

Geen, ik finetune mijn belichting en contrast met adobe programma s die ik heb omdat ik vormgever ben. Ik heb liever een goede camera dan een goed bewerk programma. Ik heb wel eens picsart gebruikt voor collages vroeger maar dat kan nu ook via IG zelf.


6. Waar haal jij je woon inspiratie vandaan?

Vanaf andere accounts! Maar ik doe vooral wat ik zelf mooi vind, ik test wel vaak via pinterest of iemand anders het al voor mij heeft gedaan dan kan ik beter inschatten of t een succes zal zijn, zoals bij een zwarte keuken met houten blad, of een bepaalde kleur op de muur etc.


7. Wat is de grootste woonblunder die je ooit gemaakt hebt?

Op dit moment is het mijn hal, de kleur die eropzit.... ik was tijdens het verven al in twijfel, ging toch door en nu spijt maar binnenkort gaat er een andere kleur over. Echt een woonblunder is denk het eerste jaar dat ik bij Yoer ging wonen en alles turquoise kocht en verfde.


8. Wat is het meest dierbare wat er in je huis staat?

Hmm lastig, alles van mijn overleden oma is me dierbaar maar staat niet echt meer in huis. De bank is niet meer te krijgen in de winkel en de fauteuil ook niet, dus daar zou ik flink van balen als daar wat mee zou gebeuren.


9. Wat staat er op jouw woon wensen lijst?

Ik heb nog gordijnen en trapbekleding nodig, maar als ik zou mogen kiezen werd eerst het hele huis van voor naar achter gestuuct ik vind dat zo sjiek. Die staat dan ook op de lijst voor volgend jaar! Ohja en een openhaard! Maar dat zal denk nooit gebeuren haha


10. Tot slot: wat zijn je favoriete woonwinkels, online en offline?

Ik ben echt gek van Bybazz, Noamay, Koyaliving die stijl en hebbedingen! Ik zou ook wel heel de Esatto, Loods5 enzo kunnen leegroven. Ik bestel het meeste alledaagse dingen bij bol en wehkamp omdat ik verschrikkelijk ongeduldig ben! Morgen in huis....top! Duurt eigenlijk nog te lang.


0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken