Zoeken
  • By Frederique

Ontdek mijn favoriete instragrammers! Deze week andrea_groot

Instagram hét medium om inspiratie op te doen, ouderwets naar binnen te gluren en andere interieur fans te leren kennen.


In dit terugkerende item lees je mijn eigen interviews met mijn favoriete instagrammers, deze feeds inspireren mij, maken mij dagelijks aan het lachen of zijn simpelweg te leuk om niet te volgen.


Deze week is het de beurt aan:

andrea_groot


1. Vertel iets over jezelf zodat we je nog meer leren kennen.

Ik ben Andrea de Groot 46 jaar (oh my) getrouwd met Peter en moeder van 2 kinderen, Kim en Teun. Toen ik ben verhuisd naar Dordrecht ben ik gestopt met mijn toenmalige baan. We hebben bedrijf aan huis en vooral in het begin was ik daar ook werkzaam. Tegenwoordig heb ik een webshop/blog en door instagram mag ik werk verrichten als content creator.


2. Hoelang zit je al op instagram en wat deed je beslissen om daar je huis te delen?

Instagram is bij mij begonnen om contact te houden en foto’s te kunnen delen met mijn dochter die tegenwoordig in Limburg woont. Ik had 3 volgers, dat was ergens eind 2015. Ik begon met het delen van interieur foto’s pas ergens in 2016. Mijn interesse voor interieur is er altijd geweest, vroeger deed ik veel DIY wat toen overigens nog niet zo heette. Door te gaan surfen op insta werd mijn interesse opnieuw gewekt. Voor ik het wist stond ik macrame wanddoeken te knopen en kreeg ik volgers.


3. Wat vindt je lastig van instagram en hoe pak je dat aan?

Ik ben echt een instagram addict. Ik vind het een geweldig platform en mede door instagram hebben zich mooie kansen voorgedaan en nog steeds. Ook zijn er vriendschappen ontstaan en ontmoet ik regelmatig mensen via instagram. Maar ik vind wel de tijd die erin gaat zitten lastig. Uren op een dag. En het welbekende algoritme. Dat is voor vele, ook voor mij nog steeds een onlogisch iets.


4.Wat is volgens jou de beste manier om je instagram te laten groeien?

Dat vind ik lastig te beantwoorden. Wat ik wel denk is dat je instagrammen echt leuk moet vinden en niet alleen voor de likes en volgers. Wat ik al zei, ik vind het een super leuk platform, lig soms krom van het lachen maar heb privé ook mooie en diepgaande gesprekken met mensen, van over de hele wereld! Als ik iets zou noemen is het de interactie met je volgers. Een berichtje terug wordt op prijs gesteld en zelf berichten achterlaten ook. En oprechte interesse.


5. Welke apps gebruik je voor Instagram? Denk hierbij aan fotobewerkingsapps enz.

Ik gebruik zelf de apps Snapseed , VSCO en net gedownload maar nog niet gebruikt Cutstory en spark. De laatste twee zijn om bewerkingen te maken voor stories en lijken me superhandig! Ook gebruik ik de app unfold voor stories.


6. Waar haal jij je woon inspiratie vandaan?

Ideeën ontstaan vaak in mijn hoofd maar worden natuurlijk wel gevoed door wat ik zie en beleef! Ik kijk veel op Pinterest, instagram (uiteraard) maar ook kleuren,vormen, landen en mensen zijn een grote inspiratie bron. Ik ben lid van VTwonen magazine maar kijk het zelden op tv.


7. Wat is de grootste woonblunder die je ooit gemaakt hebt?

Eerlijk gezegd maak ik nog wel eens een woonblunder. Maar wel steeds minder, zo heb ik tegenwoordig aardig de controle op mijn koopgedrag. Een van mijn grootste blunders is toch wel de schouw geweest (al was dit een gedeelde blunder met manlief) Niet de schouw op zich is miskoop, alles behalve maar we hadden even geen rekening gehouden met gewicht. Wat resulteerde in een miniverbouwing van de kelder (fundering storten) om te voorkomen dat de prachtige schouw in de kelder zou belanden. Drama toen! Maar nu kunnen we erom lachen.


8. Wat is het meest dierbare wat er in je huis staat?

Ik ben niet zo gehecht aan spullen dus dan kom ik uit bij de twee trouwfoto’s van onze ouders en de baby foto’s en knuffels van mijn kinderen.


9. Wat staat er op jouw woon wensen lijst?

Een loft, ahahaha! Maar helaas die zijn zo schaars. Dan settel ik voor een soort van overkapping in de tuin met keuken. Lijkt me zo gezellig, buiten koken!


10. Tot slot: wat zijn je favoriete woonwinkels, online en offline?

De kringloopwinkel by far! Ik vind er echt de mooiste spullen en het hele idee van recyclen spreekt me ook enorm aan. Ook houd ik van shoppen online en dan het liefst bij de kleinere shops of shops met handgemaakte producten. Ik weet uit ervaring dat zulke ondernemers bij iedere verkoop weer een vreugde dansje doen! En ja, ik ook ga graag naar loods5. Daar hebben ze zoveel woonstijlen onder een dak, dat blijft leuk.0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken