Zoeken
  • By Frederique

Mijn olie avontuur start hier...

Ik ben Frederique, 34 jaar, getrouwd met de leukste man op aarde en mama van Tijn (1,5) In het dagelijks leven ben ik bezig met ons huis (Byfrederiqueinterior), ons gezin, vrienden en sinds kort ook bewust weer meer tijd aan het maken voor mijzelf. Want wij mama's vergeten vaak ook écht voor onszelf te zorgen....


Leuk dat je benieuwd bent naar mijn start met de essentiële oliën van Young Living en zo op deze blog terecht komt. Ik wil je hier meenemen naar mijn avontuur met de net door mij aangeschafte starterkit met de geheel interior proof Desert Mist diffuser :-)


Eigenlijk is mijn interesse in de oliën al van veel langer geleden, van dat ik net moeder werd, want vanaf dat moment was ik zoekende naar een natuurlijke ondersteuner voor ons zoontje Tijn en mijzelf. Een ondersteuner voor vooral emoties, die waren voor mij met een newborn overweldigend en soms beangstigend. Maar ook voor rust en goede slaap. Daarom baal ik dat ik niet eerder dit avontuur ben gestart, maar eerst terug naar het begin; Onze grote liefde Tijn is na een heftige bevalling op zondag 11/11/18 geboren, helaas was onze kraamweek nóg heftiger; Tijn belande na 3 dagen op de Neo afdeling met zware bilirubine. Eigenlijk moest Tijn een bloedtransfusie maar de artsen wilde starten met speciale lichttherapie wat gelukkig zijn vruchten afwierp, de bloedtransfusie was niet nodig en na 3 dagen 'zonnebanken' onder de lichttherapie mocht ons kleine spruitje minder geel weer mee naar huis. Eindelijk kon mijn kraamtijd beginnen, dacht ik... helaas is dat allemaal minder soepel en mooi gegaan als ik hoopte, want Tijn had erg last van koemelk-allergie en reflux. Echter werd dat niet geloofd door onze huisarts. Na 4 maanden aansukkelen, ondanks alle SEH bezoeken, huisarts en consultatiebureau bezoeken enz. hadden we eindelijk na veel aandringen een afspraak bij de kinderarts die meteen de conclusie "huilbaby" had en waar duidelijk werd dat Tijn koemelk-allergie en zware verborgen reflux had.


Vanaf de bevalling voelde het alsof ik in een sneltrein was gestapt die ik amper kon bijhouden. ik rende keihard mee, Tijn ging door medische voeding en hulp van de specialisten in het ziekenhuis met de dag vooruit, maar ik bleef maar rennen en rennen. Alles bijhouden ging allemaal prima maar voor mezelf zorgen steeds minder. Voor Tijn werd mijn interesse gewekt in de oliën door een kennis van mij via Instagram, Jussi; zij was zelf al even begonnen met de oliën en wilde graag een slaaproller voor ons maken. Omdat Tijn door alle onrust in zijn korte leventje niet de beste slaper was, wilde ik dat graag uitproberen. Ik kende haar al langer en mijn (moeder) gevoel zei mij dat het goed was. En dat bleek! Tijn, toen 10 maanden, ging steeds beter slapen nadat ik hem rolde. Het is onderdeel geworden van ons bedritueel en hij vindt het nu ook reuze interessant die roller. Toch was die periode nog niet de omschakeling voor mezelf om ook iets met de oliën te doen bij mijzelf. We gingen verhuizen, ik was druk met inrichten enz. van ons nieuwe huis (zie byfrederiqueinterior) en huppelde zo wel door. Maar ondertussen werd mijn huid van de winter slechter, kwam ik veel aan en voelde ik mij eigelijk alles behalve mezelf.


Gezonder eten, zelfontwikkeling, meer ontspannen, het helpt allemaal om weer meer mezelf te worden maar de interesse naar de oliën bleef ook groeien. Ik las zoveel goede berichten dat het op zoveel vlakken kan helpen. Op de feed van mijn kennis Jussi, op Pinterest, en door te lezen over de essentiële oliën van YL, maar vooral doordat Tijn er al maanden zo goed door sliep. Daarom ben ik er van overtuigd dat het voor mij en daardoor mijn hele gezin ook veel gaat doen. Ik weet dat, ik voel dat. Maar zo'n kit aanschaffen vond ik nogal wat, maar wat had ik te verliezen? De dag van aanschaf was ik mega gestrest, er speelde iets vervelends op totaaaaal ander vlak wat onrust gaf en daarbij kon ik maar geen keuze maken, wel de kit aanschaffen, niet aanschaffen.... en ineens bedacht ik mij, Jussi heeft ooit in een workshop die ik online bij haar volgde een "Calm" roller voor mij gemaakt. Ik rolde mijn polsen ermee, ademde de geur diep in en keek wat het ging doen.... geloof het of niet maar het scherpe randje van mijn stress en onrust ging binnen een paar minuten weg. Het gevoel was er nog maar niet meer zooooo heftig als ervoor. Na 20 minuten was het gevoel nihil en gaf mij echt de duw om de kit te bestellen.


En nu zijn we hier, deel ik dit behoorlijk persoonlijke verhaal en open ik mijn Instagram account Byfredriqueoils om jou mee te nemen met mijn avontuur.

Heb jij ook interesse in een starterskit van Young Living? Laat het mij dan vooral weten, ik help je graag op weg. Je kan mij bereiken via DM of email.


Liefs,

Frederique


0 keer bekeken

SCHRIJF JE IN

© 2018 by De Haarlemsche Werken